"Alla stora sanningar börjar som kätterier."(GB Shaw)

HOME
Click on flag corresponding to the other desired language:


Svenska


Português


Francais


Deutsch


Italiano


Spanish


Arabic


Norsk


Russian

 


English

 


"juderegister" eller uppslagsverk?

 

1/ GÖTEBORGS POSTEN (den 11/11/1997) skrev:

"

(...........)

- Det här ska inte dramatiseras. Uppslagsverket är inget juderegister. Det är en forteckning över människor som är aktuella i Mellanösterndebatten. Jag står själv med, säger Ahmed Rami, grundaren av Radio Islam.

Något neutralt uppslagsverk handlar det dock inte om. Av de över 200 personer som räknas upp är de flesta "judar". Omdömena om dem talar ofta ett tydligt språk: En är "judisk VD för Riksteatern, där en mängd judiska skådisar medverkar".

En annan är "polsktjudiskt jordbruksråd" som utformat "vår jordbrukspolitik" och en är "en judisk räv" från en gammal "judisk klan" som "länge härjat i Sverige". En "jude" sägs ha "homosexuella förbindelser" med en annan.

Många av dem som nämns är uttalade Israelvänner. Men här finns också Israelkritiker som den "amerikanske jude som infiltrerat organisationen för solidaritet med palestinierna i Sverige och blivit chef för Palestinagrupperna".

- Att personer är judar har betydelse i Mellanösterndebatten. På samma sätt som om de varit palestinier. Det har inget med rasism att göra, säger Ahmed Rami som i en av sina böcker också publicerat namn på "judiska" företag med uppmaning till bojkott.

- Om företagen är judiska vet jag inte men de är företag som annonserat dyrt i en tidskrift för att stödja den israeliska ockupationen. Därmed har de gjort ett politiskt ställningstagande. Genom att bidragen maskeras som annonser blir de dessutom skattefria, säger Rami.

Radio Islams hemsidor har anmälts till JK av Svenska kommittén mot anti-semitism som anser att de borde kunna fällas för hets mot folkgrupp. Förundersökning pågar.

Ahmed Rami säger sig inte ha ansvar för hemsidorna som sköts av "några ungdomar" som fått disketter med hans böcker. Han gör dock ingen hemlighet av att han " hatar judendomen".

- Jag fick frågan av en judisk man om jag hatar judar. "Hatar du nazister"? frågade jag. "Ja", sa han. På samma sätt kan jag säga att jag hatar judar. För mig är judarna dagens nazister, säger Rami.

(...............)

"

2/ och EXPRESSEN (den 11/11/1997) skrev:

"

(...............)

- Det här är fruktansvärt obehagigt. Jag har fått flera hotbrev och samtal av nazistisk karaktär, säger Eva Bonnier [VD:n för Albert Bonniers Förlag] som själv förekommer på listan.

- Jag tycker det är mycket obehagligt, hela Radio Islam är obehaglig, säger hon.

Och hon är långt ifrån ensam om den åsikten.

Rikspolischefen Sten Heckscher omtalas på listan som "en judisk räv som kommer från den gamla judiska Heckscher-klanen som länge härjat i Sverige." Även hans far och syster omtalas i texten.

- Sten Heckscher känner till detta och han tycker inte alls om det, hälsar rikspolischefens informationsdirektör Staffan Kellerborg.

Svenska Akademiens Per Wästberg beskrivs som en "judisk kulturnisse och författare".

EU-kommissionären Anita Gradin, festfixaren Micael Bindefeld och advokaten Leif Silbersky är några fler av de registrerade.

(............)

"

3/ Radio Islams kommentar:

Självklart: Radio Islams Uppslagsverk är inget "juderegister". Läs det själv och gör egen bedömninig!

Och klicka här så får Du ett smakprov från Radio Islams Uppslagsverk:

4/ Vad är Radio Islams budskap?

¤ Tillbaks till svenska huvudsidan ¤

¤ Till Radio Islams sidor på andra språk ¤

Eller, direkt:

Click on flag corresponding to the other desired language:


Svenska


Português


Francais


Deutsch


Italiano


Spanish


Arabic


Norsk


Russian

 


English