"Alla stora sanningar börjar som kätterier."
- GB Shaw

HOME


Zjirinovskij - semit eller antisemit?

"Det ryska valets sensationsman Vladimir Zjirinovskij, av många ansedd som antisemit, var så sent som 1988 aktiv i den sovjetisk-judiska organisationen Shalom, i vars styrelse han satt en tid.

Det sade Yuli Kosherovsky, en av de ledande judiska dissidenterna i Sovjetunionen under 70- och 80- talen, till DN på fredagen:

- Shalom var en judisk kulturorganisation som upprättades av de sovjetiska myndigheterna som ett alternativ till den sionistiska rörelsen. Jag och några andra sionister kom till det första mötet. Zjirinovskij dök också upp och höll ett briljant tal. Både han och jag valdes in i styrelsen, men efter en tid, när vi begrep att Shalom var myndigheternas lydiga marionett, lämnade vi våra poster. Han gjorde aldrig någon hemlighet av att hans far var jude.

Kosherovsky berättar att Zjirinovskij gjorde ett mycket fördelaktigt intryck på de närvarande:

- Det var uppenbart att han var en intelligent person med stor analytisk förmåga. Under våra möten utryckte han sig alltid mycket elegant, utan några av de grova och extrema slagord han använde nu.

Den israeliska tidningen Ma'Ariv meddelade på fredagen att Zjirinovskij redan 1983 erhöll intyg från de israeliska myndigheterna om att han hade släktingar i Israel, vilket på den tiden var en förutsättning för att få de sovjetiska myndigheternas tillstånd att emigrera."

Så skrev Nathan Schahar i DN (19/12-1993) och lämnar många frågor öppna. Vad har det blivit av juden Zjirinovkijs stora analytiska förmåga, intelligens, eleganta uttryck och briljanta tal när han nu 1994 uppträder som rysk "nationalist"?

Varför denna metamorfos?

Parallellt med Zjirinovskis plötsliga uppträdande på den internationella arenan med sina spektakulära uttalanden kunde man se artiklar lika den som publicerades i DN (15/12-1993) med den dramatiska rubriken "Rysslands judar i fara", dyka upp i våra tidningar. De varnande för en ny våg av "antisemitism" i Ryssland nu när "antisemiten" Zjirinovskij haft sådana framgångar i det ryska valet:

Enligt DN's Nathan Shachar: 

"Den yttersta högerns och kommunisternas valframgångar i Ryssland har vållat bestörtning i Israel. Utrikesminister Shimon Peres uppmanade på tisdagen alla judar att lämna Ryssland så snart som möjligt. Emigrationskontoret Jewish Agencys kontor i Ryssland har fått i uppdrag att höja sin beredskap och på invandringsdepartementet i Jerusalem sade en talesman till DN att man gör sig redo att ta emot drygt 200 000 ryssar nästa år istället för väntade 80 000.

Anatolij Sharansky, den mest kände av de sionistiska aktivister som satt fängslade under Sovjetepoken, sade på tisdagen i Jerusalem att att han tror att de ryska judarna är i fara:

- Extremistledaren Vladimir Zjirinovskij är besatt av judarna, de är utsedda till syndabockar i hans scenario. Han behöver dem och vill, trots sitt prat, inte alls att de ska försvinna. Utan dem går hans budskap inte längre hem. De gör bäst i att ge sig iväg med detsamma, för nu kommer klimatet att hårdna."

Varför dessa lögner från sionistiskt håll, när de vet att "antisemiten" Zjirinovskij själv är jude?

I en artikel med Wolf Moskowich, ordförande för Institutionen för Ryska och Slaviska studenter vid Hebrew University, Jerusalem, publicerad i den amerikansk-judiska tidningen "Jewish Week" (2/8-1991) konstateras att:

Although Israel is concentrating on absorbing 1 million Soviet Jews, Moskowich suggests that it might have to brace for a potential 3,5 million to 12 million Soviet Jews - all of whom would qualify for immediate citizenship under Israel's Law of Return policy."

Detta är ett mycket intressant avslöjande. I våra prosionistiska medier har man sökt reducera judarnas antal i f.d. Sovjet till bara några hundratusen. Enligt DN (5/2-1994) "finns det knappt 300 000 judar kvar i Ryssland, medan det 1978 fanns mellan 500 000 och 600 000, och 1,8 miljoner i hela Sovjetunionen." Men här i tidningen "Jewish Week" avslöjas alltså från en högt uppsatt judisk källa att deras antal i f.d. Sovjet rör sig om mellan 3,5 till 12 miljoner!

Eftersom sionisterna har planerat att befolka den mark de stulit från palestinierna med miljoner ditskeppade judar från världens alla hörn, särskilt khazar-judar (alltså khazarer som konverterat till judendomen) från f.d. Sovjetunionen, förvånas man föga över denna senaste sionistiska taktik.

Att hojta högt i världens alla medier om påstådd "antisemitism" för att berättiga invasionen av tusentals judiska emigranter till det ockuperade Palestina har alltid varit ett beprövat sionistiskt knep. Under 50-talet sprängde sionistiska agenter synagogor och andra judiska institutioner i Arabvärlden, för att skrämma upp de arabiska judarna med fiktiv "antisemitism" och få dem att emigrera till Israel.

Hyckleriet blir uppenbart när man sedan läser en artikel i ovannämnda DN (5/2-1994), med överrubriken "Ryssland: Ingen ökad antisemitism", där allt tal om ökad "antisemitism" avfärdas kategoriskt:

"Den officiella antisemitismen är nu borta. Judarnas kultur och religion får tvärtom stöd. Och befolkningens fördomar har minskat. Det visar två stora attitydundersökningar 1990 och 1992 (...) Samtidigt hade då förbindelser med Israel normaliserats, synagogor öppnats och hebreiskundervisning uppmuntrades. (...) Tendensen fortsäter - den negativa attityden till judar ökar inte."

Inna Rivkina, som tillhör Institutet för opinionsundersökningar som gjort ovanämnda pejling, enligt DN själv judinna, säger avslutningsvis:

"Judarna är alltid nervösa. Levinson och Gudkov har visserligen en undersökning som visar att judar inte är så hatade som de trodde. Men vad bryr sig juden om det?"För att läsa andra artiklar från Radio Islams tidningTillbaks till svenska huvudsidan

Till Radio Islams sidor på andra språk