"Alla stora sanningar börjar som kätterier."
- GB Shaw

HOME


Omskolning av SSU

I det senaste numret av den svensk-judiska tidningen "Menorah" (den sjuarmade- ljusstaken), Nr. 2, maj 1994, organ för Förande Israelinsamlingarna i Sverige (alltså den organisation som ägnar sig åt att samla in pengar till den judiska staten för att befästa ockupationen av Palestina) kunde man läsa om hur SSU, Socialdemokraternas Ungdomsorganisation, ihop med inga andra än "Solidaritets kommittén för Israel" (ett annat av dessa utskott på det välförgrenade sionistiska trädet här i Sverige), i februari i år arrangerade "ett två-dagars Mellanöstern-seminarium för medlemmar av SSU's förbundsstyrelse, internationella utskott, samt internationella ledare i SSU-distrikten runt om i landet".

Enligt Menorah, sida 47:

"På seminariets program stod bl.a. shabbatmiddag med överabbin Morton Narrowe, som berättade om den svensk-judiska historien, föredrag om arbetarsionism, Israel i svensk massmedia, samt om antisemitismen i Sverige idag."

Vidare i artikeln får men veta att den israeliske krigsförbrytaren Moshe Dayans dotter, som själv deltog i det krig som hennes far var med om att regissera, Sexdagars-kriget 1967, var "seminariets huvudtalare". Vidare informeras vi om att sionisten Stefan Dominique från Samfundet Sverige-Israel "informerade" SSU's ledande personligheter om den antiisraeliska propaganda som han påstår att våra massmedia är översållad av. Denne yrkeslögnare har t.o.m. publicerat en bok i ämnet, "Intifada - Det Glorifierade Våldet", där han har mage att hävda att våra media skulle vara vinklat proarabiska. "Menorah" verkar tycka att SSU emottog informationen på rätt sätt.För att läsa andra artiklar från Radio Islams tidningTillbaks till svenska huvudsidan

Till Radio Islams sidor på andra språk