"Alla stora sanningar börjar som kätterier."
- GB Shaw 

HOME


Sionismen i korthet

SVERIGE. Stockholms första riktiga moské, som planerats att byggas i Fittja vid Albysjön, hotas nu att stoppas (DN 26/7-1994). Orsak? Två båtklubbar har överklagat bygget med hänvisning till att ankorna i sjön skulle bli störda. Uppenbarligen anser man att ankorna tar större skada av en moské än av vrålande båtmotorer.

 

SVERIGE. Det amerikanska multimediaföretaget Knowledge Adventure med Stephen Spielberg som en viktig delägare satsar nu på Sverige, med svenska produkter. Detta genom sammarbete med förlaget Levande Böcker. Stephen Spielberg själv står för utvecklingen av de kommande programmen (GP 27/6-1994).

 

ISRAEL. Den kvinnliga skådespelerskan och PLO-sympatisören Vanessa Redgrave gjorde misstaget att tro på den teatraliska israeliska "fredsöverenskommelsen". Hon trodde att hon nu kunde visa sin goodwill genom att åka ner till Israel för att spela teater. Hon skulle ha spelat en judisk kvinna i en pjäs av den judiske författaren Brecht. I Israel hade man dock en helt annan mening om "freden". En proteststorm utbröt, inbjudna kändisar vägrade att gå på premiären, israelerna hotade med gatudemonstrationer och teaterdirektören blev telefonhotad (Aftonbladet 14/7-1994). Så visade sig den "freden" vara ett skådespeleri.

 

SVERIGE. Nyligen invigdes den nya moskén i Trollhättan efter att den tidigare moskén bränts ned av rasistiska våldsmakare. Expressen, som annars brukar stå i främsta ledet för arabhetsen i landet, var snabbt ute för att ta billiga poänger. Den 29/8-1994 hade den mage att uppmärksamma just den judiska församlingen och dess fanatiske företrädare Hans W. Levy som bidragsgivare för återuppbyggnaden av moskén. Snarare borde både han och Expressen uppmärksammats som orsaker till det arabhat och den oförtäckta rasism som nu finns i Sverige och som direkta orsaker till att moskén i första hand brändes ned.

 

NORGE. Den norske förläggaren för Satansverserna, William Nygaard, har gift sig med den kända sångerskan Arja Saijonma (Aftonbladet 22/7-1994). Nygaard är annars mest känd för att i oktober förra året blivit skjuten och utan minsta skäl till misstankar gått ut med en offensiv mot Iran. Fortfarande har man på intet sätt kunnat belägga dessa misstankar, men det hindrar inte rasistiska tidningar som Expressen att starta direkta hatkampanjer mot Iran med skjutningen som svepskäl.

 

ENGLAND. Den notoriske författaren Salman Rushdie som skrivit de anti-Islamska "Satansverserna" har nu avslöjat de direkta orsakerna till denna skrift. I The Observer (31/7-1994) berättas det att "Salman Rushdie vid olika tillfällen tillåtits promenera oeskorterad i Golden Green, förklädd till ortodox jude" av alla ting! Vi är inte förvånade. Tvärtom! För första gången är han i sina rätta kläder!

 

BELGRAD. I DN (3/8-1994) meddelas att Sions Vises Protokoll, den skrift som beskriver hur man från judiskt håll planerar maktövertagandet i världen, åter getts ut i nya upplagor. Sex upplagor ska sammanlagt ha getts ut, två före andra världskriget (1934 och 1939), en under den nazistiska ockupationen (1941) och tre bara under de senaste åren (1985, 1990, 1994). Kan detta nyuppvaknade intresse ha något att göra med israelernas stora roll när det gäller vapeninförseln till det f.d. Jugoslavien? S.V.P. kan ge ett svar.

 

SVERIGE. Erik Penser har valt att stämma Nordbanken via sitt bolag Yggdrasil. Orsaken är att han anser sig ha rättigheter till de pengar som Nordbanken tjänat, via Securum, på att sälja hans gamla aktier i Nobel. DN (22/6-1994) meddelar att detta är ett rent löftesbrott från Pensers sida då han tidigare lovat att helt lämna Nordbanken i fred mot att han för en symbolisk krona fick köpa tillbaka hela Yggdrasil som var värderat till 300 miljoner. Vi lär nog få höra mer från denne pengagirige löftesbrytare.

 

USA. Den judiske fysikern Robert Oppenheimer vidarebefodrade hemliga uppgifter om atombomben till Sovjetunionen meddelar DN (18/4-1994). I fem hemliga rapporter skall han ha vidarebefodrat alla nyheter och framsteg i de amerikanska atombombsprojektet. Den första kontakten skall ha ägt rum 1941.

 

USA. Stora protester har mött Arnold Schwarzeneggers nya film, "True Lies", vid dess premiär i USA. Som världen hittills dyraste film har den anklagats för rasism och hets mot araber. Aftonbladet (10/8-1994) skriver att filmen "porträtterar araber som vildar utan mänskliga drag" och kommenterar även att "i nya filmen skjuter han araber som flugor". I det judiskt dominerade Hollywood är de arabhetsande filmerna ett viktigt för den rasistiska staten Israels krig mot Islam. Det här var inte den första filmen av detta slag och lär knappast bli den sista.

 

SVERIGE. Den 16:e Maj i år skedde en stor kampanj för att stödja "De judiska flyktingarna från f.d. Sovjet". Som motivation använde man häpnadsväckande nog den pågående etniska rensningen i Sarajevo, men intressant nog var det inte för de stackars innevånarna i den ockuperade staden man ville frammana stöd utan för de ryska judarna som i sionismens tjänst medverkar till ockupationen av Palestina. Arrangör var Judiska Teatern och bland de medverkande fann man som vanligt eviga judinnor och judar som Agneta Ekmanner, Basia Frydman, Erland Josephson, Margaretha Krook, Max von Sydow, Lil Terselius och Monica Zetterlund. Bland talarna hittade man Agneta Pleijel och DNs Rysslands-korrespondent Staffan Skott.

 

VATIKANEN. Kyrkostaten Vatikanen har utmärkt Kurt Waldheim, f.d. president i Österrike, med en riddarutnämning, något som starkt retat upp judiska församlingar världen runt. Utmärkelsen delades ut för hans insatser under sin tid som FNs generalsekreterare (DN 29/7-1994).För att läsa andra artiklar från Radio Islams tidningTillbaks till svenska huvudsidan

Till Radio Islams sidor på andra språk